Η Seat συνεργάζεται με την Philips για να φωτίσει το εργοστάσιο της στο Martorell με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Οι εταιρείες υπέγραψαν μεταξύ τους μία συμφωνία για την αντικατάσταση του συμβατικού εξωτερικού φωτισμού του εργοστασίου στο Martorell με το έξυπνο, αποτελεσματικό και βιώσιμο σύστημα φωτισμού LED, επιτρέποντας έτσι στην εταιρεία να εξοικονομήσει 80% από την κατανάλωση ενέργειας, δηλαδή πάνω από 900 MWh ετησίως.

Το έργο αυτό συμβαδίζει με την περιβαλλοντική στρατηγική της φίρμας Ecomotive Factory, που έχει στόχο πιο αποτελεσματικές, βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σημερινών φωτιστικών σωμάτων στους δρόμους εντός του εργοστασίου και στους χώρους στάθμευσης με φωτιστικά LED, που καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες και έχουν διάρκεια ζωής περίπου 45.000 ώρες, δηλαδή πέντε φορές μεγαλύτερη σε σχέση με του συμβατικούς. Όταν το έργο εφαρμοστεί, πάνω από 1.200 συμβατικοί λαμπτήρες θα αντικατασταθούν με ένα περιβαλλοντικά αποτελεσματικό σύστημα φωτισμού.

Επιπλέον το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει στους διαχειριστές των χώρων του εργοστασίου να επιτηρούν και να διαχειρίζονται το σύστημα φωτισμού, online και σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα λογισμικού της Philips για το φωτισμό εξωτερικών χώρων City Touch, δίνει την δυνατότητα μέσω web εφαρμογών, απομακρυσμένη διαχείριση φωτισμού καθώς και διαχείριση παγίων στοιχείων φωτισμού για βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας, μείωση λειτουργικού κόστους και κόστους συντήρησης.

Η Seat αξιολογεί και την αντικατάσταση του εσωτερικού φωτισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής και logistics καθώς και στους χώρους γραφείων. Με το έργο αυτό, το οποίο αναμένει να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια στο εργοστάσιο, όλο το σύστημα φωτισμού θα χαρακτηρίζεται ως πλήρως οικολογικό.