Οι 10 μεγαλύτερες τάσεις μεταμόρφωσης του φωτισμού στο χώρο εργασίας

 

1. Αναβαθμίσεις

Υπάρχουν Οργανισμοί που παρέχουν χρηματοδότηση για έργα εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία συνδέονται με μια σειρά από νέες επιχειρήσεις που προσφέρονται για να αναλάβουν το αρχικό κόστος της αναβάθμισης του φωτισμού και σας αφήνει να το πληρώσετε από τις οικονομίες των λογαριασμών σας.

 

2. Συστήματα Έλεγχου

Τα Συστήματα Έλεγχου είναι το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή. Οι πηγές φωτός είναι μόνο η μισή αλήθεια, γιατί ο καθένας ξέρει ότι η πιο αποτελεσματική πηγή φωτός είναι αυτή που είναι ρυθμιζόμενη και μπορεί να απενεργοποιηθεί. Η άνοδος των Συστήματων Έλεγχου έχει έρθει χέρι-χέρι με την άνοδο των LED, των οποίων η ένταση μπορεί να ρυθμιστεί και μπορεί να στείλει και να λάβει δεδομένα. Βελτιώσεις στο επίπεδο του χρήστη, και η πανταχού παρουσία των smartphones και tablets, βοηθούν επίσης. Και με την άνοδο του ασύρματου ελέγχου και γραμμής επικοινωνίας ρεύματος, δεν είναι πλέον δύσκολο να προσθέσετε στοιχεία ελέγχου σε ένα υπάρχον κτίριο.

 

3. Από Τ5 σε LED

Τα LEDs έχουν κατακτήσει σχεδόν κάθε εφαρμογή φωτισμού – στον χώρο εργασίας γίνεται πιο αργά από ό, τι σε άλλους χώρους, σε μεγάλο βαθμό επειδή η επικρατούσα τεχνολογία - T5 - εξακολουθεί να είναι πολύ αποτελεσματική για χώρους με διάχυτο φωτισμό, και φθηνότερα από τα LED. Έτσι, για πολλούς χρήστες, είναι μέγαλο το οικονομικό κόστος για μια μεγάλη αναβάθμιση LED. Η τάση όμως γυρίζει, αν και – τα LEDs είναι όλο και πιο αποτελεσματικά και είναι ιδιαίτερα ελεγχόμενα, τα οποία φέρνουν ταχύτερη απόσβεση. Ως μεγάλοι κατασκευαστές μπορούμε να πούμε ότι τα LED, μπορεί σύντομα να είναι η μόνη επιλογή ...

 

4. Το τέλος των περσίδων;

Ο οδηγός LG3 γράφτηκε στη δεκαετία του 1980 για την αποφυγή της αντανάκλασης στις οθόνες των υπολογιστών. Ως αποτέλεσμα, οι συρόμενες γρίλιες που δημιουργούσαν μια αίσθηση σπηλιάς έγινε ο κανόνας στα γραφεία. Αλλά οι οθόνες έχουν αλλάξει πολύ από το 1980, όπως και ο τρόπος που εργαζόμαστε. Η τελευταία καθοδήγηση για το φωτισμό του χώρου εργασίας εστιάζει εκεί που ανήκει: στους ανθρώπους. Αυτό, μαζί με την ελευθερία του σχεδιασμού που προσφέρεται από τα LED, σημαίνει ότι δεν θα δείτε τόσες περσίδες όπως παλιά. Έτσι είναι πιο πιθανό να δούμε κάποιο τρελό μοντέρνο σχεδιασμό ή LED πάνελ.

 

  5. Προσαρμογή στα νέα εργασιακά πρότυπα

 Πλεον δεν λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο που συνηθίζαμε. Η εργασία εξ αποστάσεως και το hot-desking αυξάνονται, και οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν σε  διαφορετικά σημεία όλη την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο φωτισμός συγκεκριμένων σημείων του χώρου εργασίας, θέτει όλο και πιο σημαντικά τα συστήματα ελέγχου.  Ορισμένες χώρες έχουν ισχυρότερη παράδοση σε αυτόν τον τρόπο φωτισμού του χώρου εργασίας, αλλά αυτό φίνεται όλο και πιο δημοφιλής και στις άλλες χώρες. Εν  μέρει επειδή μπορείτε να εξοικονομηθεί ενέργεια από το φωτισμό, φωτίζοντας μόνο ότι χρειάζεται ο καθένας κάθε φορά, και εν μέρει επειδή είναι ωραίο να δώσει  στους ανθρώπους κάποιο έλεγχο επί των δικού τους φωτισμού.

 

 6. Δύναμη στους ανθρώπους

«Δώστε στους ανθρώπους τον έλεγχο του φωτισμού του χώρου τους» είναι το σύνθημα από τους σχεδιαστές. Ή τουλάχιστον να τους δωθεί η εντύπωση του ελέγχου. Σε ορισμένα πειράματα, το φως του εικονικού διακόπτη που υποτίθεται ρυθμίζε την ένταση του φωτός πολύ σταδιακά - αλλά στην πραγματικότητα δεν έκανε τίποτα - συνέβαλε μόνο στη βελτίωση της ικανοποίησης του προσωπικού για το φωτισμό του στο χώρο που βρίσκονται. Α, και μην αφήνετε το σύστημα ελέγχου σας να ρυθμίζεται από ένα δύσχρηστο σύστημα. Βεβαιωθείτε τα συστήματα ελέγχου είναι εύκολα στη χρήση και οι άνθρωποι δεν θα τα αντικαταστήσουν κατευθείαν χωρίς να τα χρησιμοποιήσουν.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για well being productivity and happiness at work

7. Ευεξία και την παραγωγικότητα

Η υγεία, η ευεξία και η παραγωγικότητα είναι τώρα μεγάλα ζητήματα για το φωτισμό του χώρου εργασίας. Αυτό σημαίνει συνήθως έντονο μπλε-πλούσιο φως το πρωί ή σε στιγμές που οι άνθρωποι θέλουν να είναι σε εγρήγορση, και θερμότερο, πιο μαλακό φως το απόγευμα και το βράδυ, όταν τα πράγματα είναι ήσυχα πλέον. Αυτό μιμείται την αλλαγή του φωτός του ήλιου μέσω της ημέρας και φροντίζει τα ρολόγια του σώματος μας συνεχίζουν να χτυπάνε με τη σωστή ταχύτητα. Σε περιβάλλοντα όπου οι άνθρωποι εργάζονται, διδάσκονται, ή υποβάλλονται σε ιατρική θεραπεία, αυτό είναι απαραίτητο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Monitoring

 

 

8. Λεπτομέρειες ελέγχου

Ελέγχοντας τα φώτα σας είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η παρακολούθηση των λεπτομέρειων του ελέγχου των δεδομένων και το να κάνεις νέα πράγματα με αυτό είναι ένα άλλο βήμα. Κοιτάζοντας πόση ενέργεια φωτισμού χρησιμοποιείται στον χώρο σας σε διαφορετικούς χρόνους και κάτω από διαφορετικές συνθήκες, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για li-fi technology

9. Πέρα από το φως

Έχετε ακούσει το Li-Fi; Είναι σαν Wi-Fi, αλλά αντί για την αποστολή δεδομένων σε ραδιοκύματα, αυτό στέλνει στο φως. Αυτό γίνεται με την διαμόρφωση του φωτός LEDs με έναν τρόπο που είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, αλλά μπορεί να διαβαστεί από ένα δέκτη που συνδέεται με ένα υπολογιστή. Το αποτέλεσμα είναι μια υπερ-γρήγορη ασύρματη σύνδεση.

 

10. Το Διαδίκτυο των πραγμάτωνΑποτέλεσμα εικόνας για The internet of things

Το «διαδίκτυο των πραγμάτων», περιγράφει τι θα συμβεί όταν δεν είναι πλέον μόνο οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο, αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης και συσκευές, όπως ψυγεία, οθόνες και τα στοιχεία καταστημάτων. Σήμερα δεν παρουσιάζονται μόνο οι μεγάλες ευκαιρίες για να γίνονται νέα πράγματα με το φωτισμό, θέτει επίσης τη βιομηχανία φωτισμού σε μια ισχυρή θέση - γιατί κάθε κτίριο στον κόσμο έχει ήδη φώτα σε όλη την οροφή του - το τέλειο δίκτυο για περαιτέρω ανάπτυξη. Το επιχειρηματικό Gooee νέας τεχνολογίας είναι η μαζική παραγωγή μικροτσίπ και αισθητήρων, ώστε οι κατασκευαστές να μπορούν να τα αναπτύξουν πάνω σε ενότητες LED.