3 Πράγματα Που Δεν Ξέρατε Σχετικά με τα Watts και Lumens των LED

 

 

 

Μπορεί να αγαπάτε την χαρμόσυνη λάμψη του λαμπτήρα πυρακτώσεως, αλλά ο προϋπολογισμός του νοικοκυριού σας δεν μπορεί να έχει αυτή την πολυτέλεια.Τα LED είναι η απάντηση για να κανετε εξοικονόμηση χρημάτων. Για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα LED σας, παρακάτω θα αναφέρουμε τρία πράγματα που δεν ξέρατε σχετικά με τα Watts και Lumens των LED.

 

Γεγονός # 1: Δεν υπάρχει άμεση μετατροπή από Watts σε Lumens.

 

Αυτό είναι σωστό. Τα Watts και τα Lumens δεν έχουν άμεση σχέση. Το πιο πιθανό, επειδή τα Watts είναι μονάδες της ενέργειας που χρησιμοποιείται, αλλά τα Lumens είναι μονάδες του φωτός που εκπέμπεται. Σίγουρα, οι λαμπτήρες υψηλότερης ισχύος εκπέμπουν περισσότερα lumens, αλλά δύο λαμπτήρες LED με την ίδια ισχύ να εκπέμπουν διαφορετικά ποσά Lumens ανάλογα με το πόσο αποτελεσματική είναι η λάμπα. Ενώ ξέρετε ότι οι πολύτιμες λαμπτήρες πυρακτώσεως σας χρησιμοποιεί 60 Watt, ξέρετε πόσα Lumens εκπέμπει η λάμπα; Σε γενικές γραμμές, ένας 60-Watt λαμπτήρας πυρακτώσεως εκπέμπει κατά μέσο όρο 800 Lumens. Εδώ είναι που η ισχύς ισοδυναμίας, μπαίνει στο παιχνίδι. Πολλοί καταναλωτές αγοράζουν τα LED με βάση την ισοδυναμίας των Watts, αλλά τα LEDs χρησιμοποιούν πολύ λιγότερη ισχύ από τα CFL, λαμπτήρες αλογόνου, και ιδιαίτερα από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Έτσι, πώς οι κατασκευαστές προσδιορίζουν την ισχύ ισοδυναμίας; Είναι περισσότερο από μια εκπαιδευμένη εικασία. Με βάση την απόδοση φωτεινότητας των LED, μπορείτε να υποθέσετε το ισοδύναμό του, που είναι περίπου η ίδια ισχύ ως πυρακτώσεως με παρόμοια απόδοση.

 

Γεγονός # 2: Τα Lumens αντιπροσωπεύουν πόσο συνολικλο φως (δηλαδή φωτεινότητα) εκπέμπεται από μια πηγή φωτός.

 

lightbulb lit

 

   Παλιά, η ισχύς ενός λαμπτήρα ήταν το πιο σημαντικό, δεδομένου ότι ένα κύκλωμα μπορεί να χειριστεί μόνο ένα  ορισμένο ποσό της ενέργειας, περιορίζοντας τον αριθμό των ηλεκτρικών συσκευών ανά κύκλωμα.

   Η Ισχύς εξακολουθεί να είναι σημαντική, αλλά η άνοδος των LEDs με δραστική μείωση της κατανάλωσης τους, την   κάνει όλο και λιγότερο σημαντικό παράγοντα.

   Τώρα είναι πιο σημαντικό να έχουμε τη σωστή ποσότητα του φωτός, καθιστώντας τον αριθμό των Lumens ως ένα καλύτερο παράγοντα για το τι να αγοράσουν.

 

 

 

Γεγονός # 3: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα LED με υψηλότερη ισχύ ισοδυναμίας σε ένα φωτιστικό με χαμηλότερη ισχύ πυρακτώσεως.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα 100 Watt LED σε ένα φωτιστικό των 60 Watt.

Lamp with radio

Ας πούμε ότι το LED σας είναι περίπου τόσο φωτεινό όσο ένα πυρακτώσεως 60 Watt, αλλά χρησιμοποιεί μόνο περίπου 9 Watt της δύναμης. Για το φωτιστικό σας, ας χρησιμοποιήσουμε ένα μόνής πρίζας φωτιστικό δαπέδου, το οποίο κατατάσσεται στην μέγιστη ισχύ των 60 Watts. Ακόμα κι αν το LED είναι ισχύς 60-Watt, αυτό μπορεί να εκπέμπει μόνο 9 Watts, που σημαίνει ότι δεν είναι καν κοντά στην χρήση της μέγιστης ικανότητας του εξαρτήματος. Αυτό το πλεόνασμα σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα LED με περισσότερα Lumens, που σημαίνει υψηλότερη ισχύ ισοδυναμίας.

 

Αλλά γιατί θα θέλατε μια πιο φωτεινή λάμπα; Στην περίπτωση του λαμπτήρα δαπέδου ή ακόμα και ενός υπερυψωμένου φωτιστικού, μια φωτεινή λάμπα μεταφράζεται σε περισσότερα lumens ανά τετραγωνικό. Με περισσότερα Lumens ανά τετραγωνικό στο δωμάτιό σας, ίσως να μην χρειάζεται αυτό το επιπλέον επιτραπέζιο φωτιστικό στη γωνία. Τώρα αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσετε ένα 1000-Watt LED για να φωτίσετε το σαλόνι σας, όπως μια ακτινογραφία. Σημαίνει απλώς μια 75-Watt ή 100 Watt LED θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των φωτεινών πηγών που απαιτούνται σε κάθε δωμάτιο. Εξαλείφοντας επιπλέον φωτιστικά σημαίνει λιγότερη ενέργεια που χρησιμοποιείται και περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι σας.

Το ιδανικό όμως είναι να χρησιμοποιήσετε αυτά τα 100Watt LED μοιρασμένα σε διαφορετικές πηγές φωτισμού. Περισσότερα φωτιστικά ( επιτραπέζια, επιδαπέδια, τοίχου) καλύτερη και πιο ζεστη και όμορφη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.