Τι Είναι ο Πανκατευθυντικός Λαμπτηρας?

 

 

 

 

Οι Πανκατευθυντικοί λαμπτήρες εκπέμπουν το φως προς όλες τις κατευθύνσεις: πάνω, σε όλες τις πλευρές και στο κάτω μέρος του λαμπτήρα.

 

Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια, επίτοιχα και πολυέλαιους. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι Πανκατευθυντικοί από τη σχεδίαση και για κάποιο χρονικό διάστημα αυτό ήταν το πρότυπο στο οποίο συγκρίθηκαν οι λαμπτήρες LED.

 

Το 2013, η Energy Star απαιτησε να πιστοποιηθεί ότι μια λάμπα LED είναι πανκατευθυντική.

 

Ενώ δεν είναι ασυνήθιστο για τους λαμπτήρες LED να είναι Πανκατευθυντικοί σήμερα, αυτό ήταν ένα πρόβλημα όταν οι λαμπτήρες LED ήρθαν για πρώτη φορά στην αγορά δεδομένου ότι η κατευθυντική σχεδίαση των πρώιμων λαμπτήρων LED τους καθιστουσε φτωχούς αντικαταστάτες για τους λαμπτήρες A19 σε ορισμένες εφαρμογές.

 

 

Αλλά τι γίνεται αν θέλετε μια πηγή κατευθυντικού φωτός;

 

Γενικά δεν θα θέλατε έναν λαμπτήρα που να είναι ομοιόμορφος για φωτισμό εργασιών, φωτισμό οθόνης ή σε κρεμαστό φωτιστικό, ανεμιστήρα οροφής ή σε χωνευτό δοχείο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας κατευθυντικός λαμπτήρας LED είναι πιο αποδοτικός και συχνά λιγότερο δαπανηρός.

 

 

Ευτυχώς, η Energy Star προκάλεσε αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών και τώρα υπάρχουν ξεχωριστά κριτήρια απόδοσης για λαμπτήρες κατευθυντικών και πανκατευθυντικών LED.

 

 

Συμβουλή φωτισμού: Κατά τη σύγκριση προϊόντων, κοιτάξτε τη γωνία δέσμης κάτω από τις "Προδιαγραφές" για να επιλέξετε τη σωστή κατανομή φωτός για την εγκατάστασή σας.

 

 

Ακριβώς όπως και με εσωτερικό φωτισμό, οι πανκατευθυντικοί λαμπτήρες είναι η σωστή επιλογή για κάποιο εξωτερικό φωτισμό, αλλά όχι πάντα.

Οι λαμπτήρες σε μεταλλικά αλογονιδία (MH) είναι επίσης πανκατευθυντικοί αλλά οι απλίκες τοίχου δεν είναι, πράγμα που σημαίνει ότι το 30% περίπου του φωτός καταλήγει να παγιδευτεί.

 

 

Τα πακέτα τοίχου με LED και τα εξαρτήματα προσαρμογής LED φωτίζουν μόνο το φως προς τα έξω, επομένως δεν χάνονται τα Lumens.

 

Ένα πακέτο τοίχου LED μπορεί να αντικαταστήσει ένα πακέτο τοίχου σε μεταλλικά αλογονιδία MH, παρόλο που το πακέτο τοίχου MH έχει υψηλότερη αρχική βαθμολογία Lumen.

Το ποσό και η ποιότητα του φωτός που πραγματικά βλέπετε καταλήγουν να είναι ισοδύναμα ή ακόμα καλύτερα.