Τι Δεν Ξέρετε Για Τους Σωλήνες LED T8?

 

 

 

 

Μέχρι τώρα γνωρίζατε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε το κόστος συντήρησης μετατρέποντας τους σωλήνες φθορισμού T8 σε σωλήνες LED T8.

Όχι μόνο οι σωλήνες φθορισμού είναι λιγότερο ενεργειακά αποδοτικές από τα LED και απαιτούν ειδικές μεθόδους αντικατάστασης, η δυσκολία των οποίων θα σας κάνει να κουραστείτε από την αρχή.

 

Ευτυχώς, οι λαμπτήρες LED μειώνουν ή εξαλείφουν αυτά τα θέματα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και αυτές τα δικά τους τεχνάσματα.

 

Για μια πιο σε βάθος ματιά στο πώς να αγοράσει σωλήνες LED, ρωτήστε μας. Παρακάτω απαντήσαμε τρεις από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις που μας ρωτούν οι καταναλωτές όταν αναβαθμίζουμε ή εξοπλίζουμε με σωλήνες T8 LED.

 

 

 

 

Είναι τα LEDs T8 Ρευματοδοτούμενες από την μία πλευρά μόνο;

 

Ναί. Τα περισσότερα LED T8 είναι μονής άκρης, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνδέσετε μόνο μία πλευρά των εξαρτημάτων, ένα σετ υποδοχών, μια πηγή τροφοδοσίας.

Οι άλλες υποδοχές γίνονται απλά ντούι για να κρατήσουν τους λαμπτήρες σας ακίνητους και εμποδίζουν να πέσουν.

 

Οι νέοι σωλήνες LED μπορούν να λάβουν ισχύ από τις δύο άκρες, καθιστώντας την εγκατάσταση πιο εύκολη.

Μπορείτε πραγματικά να διαπιστώσετε αν οι σωλήνες LED T8 σας είναι μονής ή διπλής λήξης, μελετώντας τις οδηγίες εγκατάστασης.

 

Οι σωλήνες μονής άκρης θα σας επιτρέψουν να αφαιρέσετε το έρμα και να κόψετε την καλωδίωση των υποδοχών στο ένα άκρο του εξαρτήματος χωρίς να τα συνδέσετε ξανά στην πηγή τροφοδοσίας.

 

 

 

Χρειάζομαι Πρίζες χωρίς άμεση σύνδεση για απευθείας καλώδια T8;

 

Ναί. Οι περισσότερες άμεσες καλωδιώσεις LED T8 απαιτούν Πρίζες χωρίς άμεση σύνδεση.

Η διαφορά ανάμεσα σε μια πρίζα με και χωρίς άμεση σύνδεση είναι ο τρόπος που το ηλεκτρικό ρεύμα ρέει μέσα από το εξάρτημα.

 

Εξαιρέσεις από τον κανόνα της πρίζας χωρίς άμεση σύνδεση είναι οι σωλήνες LED με διπλό άκρο, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε το είδος του φορητού ακροδέκτη, είτε το οποιοδήποτε τερματικό T8 με οδηγίες εγκατάστασης που απαιτούν ειδική χρήση πριζών χωρίς άμεση σύνδεση.

 

Οι σωλήνες LED τύπου plug-and-play χρησιμοποιούν συνήθως πρίζες χωρίς άμεση σύνδεση, δεδομένου ότι είναι κυρίως συμβατές με ηλεκτρονικά έρμα άμεσης εκκίνησης τα οποία απαιτούν σωληνωτές υποδοχές για σωστή λειτουργία.

 

 

Γιατί οι υβριδικοί σωλήνες LED μου δεν θα λειτουργήσουν χωρίς έρμα;

 

 

Η σύντομη απάντηση είναι ότι πρέπει να ξανασυνδέσετε τη συσκευή σας.

Οι υβριδικοί σωλήνες LED θα λειτουργούν με ή χωρίς έρμα.

Τα υβριδικά εγκαθίστανται συνήθως σε φωτιστικά με έρμα άμεσης εκκίνησης, λειτουργώντας ως LED plug and play μέχρι να τελειώσει η διάρκεια ζωής του.

 

 

Μόλις σταματήσει να λειτουργεί το έρμα, ήρθε η ώρα να το αφαιρέσετε και να επανασυνδέσετε το εξάρτημα σας για να τρέξετε απευθείας από το κεντρικό τροφοδοτικό.

Οι υβριδικές λυχνίες LED μπορούν να λειτουργούν σε κατάσταση λειτουργίας plug and play με απομακρυσμένες ή μη υποδοχές.

 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι κατά την επανασύνδεση της συσκευής σας για άμεση λειτουργία καλωδίου, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τυχόν πρίζες χωρίς άμεση σύνδεση για πρίζες με άμεση σύνδεση.

Μετά την επανασύνδεση, το υβριδικό σας σύστημα θα λειτουργεί τώρα ως απευθείας σωλήνας LED T8.