Επιδαπέδια φωτιστικά: Το must της εποχής


 


 

Ο φωτισμός όσο και αν δεν υπολογίζεται συχνά, έχει μεγάλη επίδραση στη διακόσμηση και συνολικά στην ενέργεια που εκπέμπει ο χώρος. Κλείνοντας σε μία παρένθεση τους πρακτικούς λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητος ο φωτισμός θα διαπιστώσουμε ότι ανάλογα με την ένταση, τη μορφή, το σημείο από το οποίο εισέρχεται και η απόχρωση του φωτός συμβάλουν ή ακόμα και μεταμορφώνουν το σημείο στο οποίο τοποθετούνται.

Συγκεκριμένα τα επιδαπέδια φωτιστικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι τόσο του decor όσο και του design ενός σπιτιού και αρκετά δύσκολο να επιλεγούν με βάση τα δύο σημαντικότερα κρητήρια που πρέπει να πληρούν, δηλαδή την αισθητική και την λειτουργικότητα.

Γενικά οι μικροί χώροι απαιτούν διακριτικό φωτισμό με λεπτεπίλεπτα φωτιστικά σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους που έχουν ανάγκη από πιο ογκώδη.

 

Χρειάζεται όμως προσοχή και σε ένα ακόμη σημείο. Όσο πολύπλοκο ή μοντέρνο και είναι το design του φωτιστικού να θυμάστε πάντα ότι το φως πρέπει να εκχέεται ομοιόμορφα και ποτέ να μην είναι υπερβολικό διότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει ημικρανίες αλλά και να καταναλώσει άσκοπα ενέργεια.

 

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες που δίνουν λύσεις σε χώρους με διαφορετικά μεγέθη, decor και design.

 

https://www.ledokosmos.gr/oikiakos/epithapethia