Λεπτομέριες Για Τον Φωτισμό Που Πρέπει Να Γνωρίζουμε

 

 

 

 

 

 

 

Αγοράσετε νέα φωτιστικά? Πώς και Που θα τα τοποθετήσετε? Με τον προγραμματισμό του τρόπου φωτισμού σας πριν την αγορά μπορεί να αποφύγετε τον πονοκέφαλο αργότερα.

Ο βασικός παράγοντας για κάθε μεγάλη διάταξη φωτισμού είναι ο ομοιόμορφος και σταθερός χώρος.

 

Οι βασικές αποχρώσεις και οι συμβουλές παρατίθενται παρακάτω.

 

 

 

Φωτιστικά Οροφής.

 

Πότε χρησιμοποιείτε ένα φωτιστικό οροφής ή επιδαπέδιο; Λοιπόν, οι πρωταρχικές συνθήκες για ένα φωτιστικό οροφής όπως η πλαφονιέρα περιλαμβάνουν ένα ύψος οροφής μικρότερο από οκτώ πόδια. Οι αίθουσες, οι ντουλάπες, οι χώροι πλυντηρίων και τα μπάνια είναι παραδείγματα δωματίων που έχουν περιορισμένο χώρο και συνήθως χαμηλά ταβάνια.

 

Για υψηλότερα ταβάνια από οκτώ έως δέκα πόδια, το ελαφρύ κούμπωμα των ημι-κρεμαστών φωτιστικών γίνεται ενεργή επιλογή.

 

 

 

   

   Σποτάκια.

 

Για να φωτίσετε ομοιόμορφα ένα δωμάτιο, τοποθετήστε το πρώτο σας φωτιστικό στο νεκρό σημείο ενός δωματίου και τοποθετήστε ομοιόμορφα τα υπόλοιπα φωτιστικά γύρω από εκείνο το σημείο.

 

Εάν χρειάζεστε περισσότερο φως σε ένα συγκεκριμένο μέρος, εγκαταστήστε το πρώτο σας φωτιστικό εκεί.

 

Τότε ομοιόμορφα τοποθετήστε τα άλλα φώτιστικά γύρω από αυτό. Η απόσταση μεταξύ κάθε φωτιστικού είναι το μισό του ύψους της οροφής σας. 

Για παράδειγμα, με μια κανονική οροφή 8 ποδιών, τα φώτιστικάσας πρέπει να απέχουν 4 μέτρα το ένα από το άλλο.

 

Για να αποφύγετε τις σκληρές σκιές που κάνουν την οροφή σας να φαίνεται χαμηλότερη, κρατήστε τα φώτα σας περίπου 3 πόδια από οποιοδήποτε τοίχο επίσης.

 

Στην κουζίνα σας, τοποθετήστε τα σποτάκια σε απόσταση 18 έως 22 ίντσες από τα συρτάρια σας, για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες σκιές.

 

 

 

 

 

Απλίκες Τοίχου.

 

Όταν χρησιμοποιείτε απλίκες τοίχου για να παρέχετε γενικό φωτισμό σε ένα διάδρομο ή τραπεζαρία, πρέπει να τα τοποθετήσετε σε απόσταση 4 έως 6 πόδια και σε απόσταση τουλάχιστον πέντε μέτρων από το πάτωμα.

 

Βασικά, οι απλίκες τοίχου θα πρέπει πάντα να τοποθετούνται πάνω από το ύψος των ώμων και να κατανέμονται ομοιόμορφα.

 

Κατά μήκος μιας σκάλας, συνήθως τοποθετούνται τουλάχιστον στο τρίτο σκαλί.

 

Λάβετε υπόψη ότι η απόσταση μπορεί να αλλάξει αν έχετε πραγματικά ψηλούς τοίχους ή οι απλίκες σας πρέπει να είναι επίπεδες με την τέχνη του τείχους σας.

 

Στο μπάνιο σας, κρεμάστε απλίκες τοίχου εκατέρωθεν του καθρέφτη του μπάνιου σε ή πολύ κοντά στο επίπεδο των ματιών. Με αυτόν τον τρόπο το πρόσωπό σας φωτίζεται ακόμη, εξαλείφοντας τις ελκυστικές σκιές. Ένας καλός κανόνας είναι να εγκαταστήσετε τους μεταξύ 65 έως 70 ίντσες από το πάτωμα.

 

 

 

 

 

Φώτα τροχιάς.

 

Είτε πρόκειται για γενικό φωτισμό με έμφαση είτε για την επισήμανση ενός πίνακα στον τοίχο σας, γυρίστε τα φώτα πορείας σας 30 μοίρες, χρησιμοποιώντας την κάθετη από το δάπεδο μέχρι την οροφή ως σημείο εκκίνησης μηδενικού βαθμού. Αυτό εμποδίζει το φωτισμό να πέφτει στα μάτια σας και αποφεύγονται οι αντανακλάσεις.

Συνήθως χρειάζεστε μόνο ένα εξάρτημα για κάθε αντικείμενο που φωτίζεται.

 

 

Αφού τοποθετήσετε τα φωτιστικά σας στη σωστή γωνία, μπορείτε να καθορίσετε πόσο μακριά θα πρέπει να είναι τα φωτιστικά σας από τα αντικείμενά σας. 

 

Κατ 'αρχάς, μετράτε την απόσταση από την οροφή στο κέντρο του αντικειμένου. Ο παρακάτω πίνακας θα σας βοηθήσει:

 

                                                                   

Για μη επιμεταλλωμένες επιφάνειες και τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τεχνική που ονομάζεται πλύσιμο τοίχου με τα φώτα τροχιάς.

 

Τοποθετήστε το κομμάτι 2 έως 3 πόδια από τον τοίχο, όσο η οροφή σας είναι εννέα πόδια ή λιγότερο. Τα ταβάνια μεταξύ 9 και 11 ποδιών πρέπει να έχουν το φωτισμό τροχιάς τοποθετημένο 3 έως 4 πόδια από τον τοίχο. Τοποθετήστε τα φωτιστικά στην ίδια απόσταση με το φωτιστικόι τροχιάς από τον τοίχο για να γίνει η κατανομή του φωτός ομοιόμορφα.

 

 

Δημιουργήστε δραματικές σκιές σε επιφάνειες και τοίχους με υφή, όπως κουρτίνες, πέτρα ή τούβλο, με τη μέθοδο σκαριφισμού τοίχων. Απλά τοποθετήστε την τροχιά πιο κοντά, περίπου 6 έως 12 ίντσες από τον τοίχο, με τα φωτιστικά 6 έως 12 ίντσες μεταξύ τους και στραμμένα προς τα κάτω για να το πετύχετε.

 

 

 

Κρεμαστα Φωτιστικά.

Ένα κρεμαστό φωτιστικό πρέπει να κρεμάστει κατά μέσο όρο 30 με 36 ίντσες πάνω από το τραπέζι, ανάλογα με το πόσο επικεντρώμένο θέλετε το φως.

 

Οι δραστηριότητες όπως η παιδική πισίνα απαιτούν περισσότερο φως, επομένως θα χρειαστεί να αναρτήσετε τα κρεμαστά φωτιστικά σας λίγο πιο κοντά, από 24 έως 32 ίντσες, για να ελαχιστοποιήσετε την αντανάκλαση.

 

Τα κρεμαστά φωτιστικά πάνω από τον πάγκο της κουζίνας σας θα πρέπει να έχουν ύψος 40 ιντσών από την επιφάνεια του τραπεζιού μέχρι το χείλος του σκελετού. Προσθέστε τρεις ίντσες για κάθε επιπλέον πόδι ύψους για τα κρεμαστά φωτιστικά που φθάνουν από τις υψηλές οροφές για να φωτίζουν τον πάγκο σας.

 

Εάν το ταβάνι σας είναι πάνω από οκτώ πόδια ψηλά, όπως στο φουαγιέ ή την εισόδου του σπιτιού σας, μπορείτε επίσης να μετρήσετε επτά πόδια επάνω από το πάτωμα.

 

 

 

   Πολυέλαιοι.

 Συνήθως κρέμονται πάνω από τραπέζι τραπεζαρίας, η διάμετρος ή το πλάτος του τραπέζι μείον 12 ίντσες είναι η  μέγιστη διάμετρος πολυέλλων που πρέπει να λάβετε υπόψη, χωρίς να συντρίψετε τον χώρο σας.

 

Η προσθήκη ενός  πολυέλαιου στο φουαγιέ σας απαιτεί μια σύγκριση του πλάτους του σκελετού σε ίντσες με τη διαγώνια μέτρηση του  δωματίου σε πόδια.

 

Ένας καλός κανόνας είναι ότι ο μέσος πολυελαίος πρέπει να κρεμαστεί όχι λιγότερο από οκτώ  πόδια από το πάτωμα.