Λεπτομέριες Φωτισμού Για Τον Ειδικό Φωτισμό του Σπιτιού μας

 

 

 

 

 

 

 

Καλύψαμε τα βασικά στοιχεία για το πώς πρέπει να οργανώσετε τα αγαπημένα σας φωτιστικά.

Το δεύτερο μέρος των συμβουλών σχεδιασμού φωτισμού καλύπτει μερικές κοινές αλλά εξειδικευμένες εφαρμογές φωτισμού στο σπίτι.

 

Ελέγξτε τις εύκολες συμβουλές μας για την επίτευξη του καλύτερου φωτισμού, ανεξάρτητα από το τι κάνετε.

 

 

 

 

Φωτισμός για Διάβασμα ή Φωτισμός των Τραπεζιών Παιχνιδιού

 

Η μείωση της αντανάκλασης ενώ διαβάζετε ή παίζετε αυτό το λαμπερό νέο επιτραπέζιο παιχνίδι θα μπορούσε να απαιτήσει φωτισμό εργασίας που έρχεται από πίσω και στο πλάι του ώμου σας.

 

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί τοποθετώντας ένα φωτιστικό δαπέδου δεξιά ή αριστερά από την άκρη του επίπλου.

Το κάτω μέρος της σκιάς θα πρέπει να είναι στο επίπεδο των ματιών.

 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φωτεινό, καλά διανεμημένο φωτισμό εναέριας χρήσης για τραπέζια παιχνιδιών.

Τα φωτιστικά δαπέδου που έχουν σχεδιαστεί για να φωτίζουν προς τα πάνω είναι μια εξαιρετική λύση, ή θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε δύο χωνευτά φωτιστικά σε κάθε μισό του τραπεζιού.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ενότητα μας :Συμβουλές - Φωτισμός και Διάβασμα!

 

 

 

 

 

 

 

Φωτισμός της περιοχής του καθρέπτη 

 

Ο φωτισμός στο χώρο του νιπτήρα περιλαμβάνει φωτιστικά μπάνιου, απλίκες ή ακόμα και λεντοταινίες.

 

Ανεξάρτητα από το πώς επιλέξετε να φωτίσετε τον χώρο του νιπτήρα , θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα φώτα για να επιτύχετε ακόμη και φωτισμό. Οι πηγές φωτός πρέπει να τοποθετούνται πάνω και από τις δύο πλευρές του προσώπου σας.

 

Τουλάχιστον ένα φωτιστικό απλίκα σε κάθε πλευρά του καθρέφτη σας στο επίπεδο των ματιών θα επισημάνει όλες τις περιοχές του προσώπου σας και θα προσφέρει εξαιρετικό φωτισμό εργασιών.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον φωτισμό φωτισμό της περιοχής του καθρέπτη  στην ενότητα μας :Ιδέες και συμβουλές για το φωτισμό του μπάνιου

 

 

 

 

 

 

 

Σκάλες

 

Οι σκάλες σας πρέπει να φωτίζονται από την κορυφή προς τα κάτω για ασφάλεια.

 

Τοποθετήστε διακόπτες στο κάτω μέρος και στην κορυφή για ευκολία.

 

Ένα επιδαπέδιο φωτιστικό στην κορυφή των σκαλοπατιών, ή ένα επίτοιχο φωτιστικό που περικλείει κατά μήκος τα σκαλοπάτια, θα παράσχει πρόσθετο φωτισμό και διακοσμητική πινελιά.

 

Η τελευταία τάση του φωτισμού σκαλοπατιών χρησιμοποιεί φωτεινές ταινίες LED για να φωτίζετε κάθε βήμα.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον φωτισμό των σκαλοπατιών στην ενότητα μας : Πώς να Φωτίσετε Διαδρόμους και Σκάλες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ντουλάπια και Συρτάρια

 
 

Ένα άλλο μέρος όπου οι ταινίες LED μπορεί να είναι βολικές είναι το ράφι σας ή τα ντουλάπια κουζίνας.

Οι τανίες LED πρέπει να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μπροστινό μέρος των ντουλαπιών για να παρέχει την καλύτερη κατανομή φωτός.

 

¨Οσο ο φωτισμός λειτουργεί ως φωτισμός εργασίας για τους πάγκους και τα ράφια των ντουλαπιών σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις LED ταινίες ως ένα διακριτικό αλλά εντυπωσιακό διακοσμητικό φως για ντουλάπια από πορσελάνη ή θήκες για τρόπαια.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Led ταινίες στην ενότητα μας : Αναδείξτε το χώρο σας - LED Ταινίες!



 

 

 

 

 

 

 

Διάδρομος / Φουαγιέ.

 

Οι διάδρομοι ή το φουαγιέ σας μπορούν να φωτιστούν με οποιοδήποτε είδος φωτιστικού όπως επιδαπέδια, φωτιστικά οροφής ή ακόμα και μικρούς πολυελαίους.

 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθορίσετε ποιο θα είναι το πλάτος του σκελετού του φωτιστικού σας είναι να πάρετε το μήκος και το πλάτος (σε πόδια) της εισόδου ή του φουαγιέ σας και να τα προσθέσετε μαζί.

Το άθροισμα του μήκους και του πλάτους της εισόδου σας είναι το πόσο ευρύ θα πρέπει να είναι το φωτιστικό σας σε ίντσες.

Όταν κρεμάτε ένα φωτιστικό, πρέπει πάντα να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον επτά πόδια ανάμεσα στο κάτω μέρος του φωτιστικού και του πατώματος.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον φωτισμό των σκαλοπατιών στην ενότητα μας : Πώς να Φωτίσετε Διαδρόμους και Σκάλες