5 Λάθος Τρόποι Τοποθέτησης Των Επιδαπέδιων Φωτιστικών

 

 

 

Τα φώτα στο έδαφος μπορούν να προσθέσουν εντυπωσιακό φωτισμό κατά μήκος των πεζοδρομίων ή του κήπου, αλλά μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά από την εγκατάσταση.

 

Είτε τα φωτιστικά σας είναι νέες προσθήκες είτε δεν έχετε ανανεώσει τον κήπο σας για χρόνια, υπάρχουν μερικά κοινά θέματα που μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα καλό φωτισμό.

 

 

 

Νερό Από Κάτω

 

Πώς συμβαίνει: Καθώς το φως θερμαίνεται επεκτείνεται και ο αέρας μέσα στο εξάρτημα διαφεύγει είτε μέσω της κορυφαίας ραφής όπου συναντάται ο φακός και το κάλυμμα είτε στο κάτω μέρος όπου βγαίνουν τα καλώδια. Το πρόβλημα συμβαίνει στην πραγματικότητα καθώς το εξάρτημα κρυώνει πίσω, συστέλλεται και δημιουργεί ένα είδος κενού. Εάν το καλώδιο που βγαίνει από τον πυθμένα του εξαρτήματος δεν είναι σωστά σφραγισμένο, η υγρασία από το έδαφος μπορεί να βρεθεί μέσα στο εξάρτημα για να προκαλέσει διάβρωση, ηλεκτρικά σορτς και άλλες γενικές βλάβες.

 

Πώς να το διορθώσετε: Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι η τοποθέτηση του εξαρτήματος στο σωστό υλικό, όπως το χαλίκι που δεν απορροφά το νερό της βροχής. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε ένα στεγανοποιητικό υλικό γύρω από το περίβλημα του καλωδίου για να μην εισχωρήσει υγρασία.

 

 

 

Νερό Από Πάνω

 

Πώς συμβαίνει: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ραφή στην οποία συναντά το κάλυμμα του φακού την επένδυση, δεν έχει σωστή σφράγιση. Αυτό συμβαίνει με ανεπαρκείς κατασκευές που δεν έχουν κατασκευαστεί καλά ή σε εξαρτήματα ηλικίας αρκετών ετών, όπου η πιθανή ραφή καουτσούκ αρχίζει να αποσυνθεεται. Αυτή η κακή κατασκευή επιτρέπει τη διαρροή νερού μέσα στο εξάρτημα και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη λάμπα ή την καλωδίωση.

 

Πώς να το διορθώσετε: Αγοράστε φωτιστικά που έχουν κάλυμμα φακού και επένδυση που αποτρέπουν την συγκέντρωση νερού στο σημείο όπου συναντιούνται και να αποφεχθει η διαρροή. Αναζητήστε ένα καλύμμα φακού με ελαφρώς κυρτή καμπύλη σε αυτό, αυτό βοηθά το νερό να κυλήσει από το εξάρτημα πιο εύκολα. Για τα παλαιότερα εξαρτήματα, θα πρέπει να αναζητήσετε ανταλλακτικά.

 

 

 

Πλημμύρισμένο

 

Πώς συμβαίνει: Βασικά, είναι ένας συνδυασμός των δύο πρώτων προβλημάτων που συμβαίνουν ταυτόχρονα όταν η πολλή βροχή προκαλεί την περιοχή όπου το φωτιστικό είναι εγκατεστημένο στο έδαφος να πλημμυρίσει. Παρόλο που πολλά φωτιστικά έχουν βαθμό IP68 και είναι κατάλληλα για υγρές τοποθεσίες, δεν προορίζονται για χρήση κάτω από το νερό.

 

Πώς να το διορθώσετε: Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να περιμένετε τα πάντα να στεγνώσουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διακόψει την παροχή ρεύματος έως ότου τα νερά υποχωρήσουν και δώσετε στο έδαφος αρκετό χρόνο για να στεγνώσει και πάλι. Ελέγξτε το εξάρτημα για τυχόν ζημιές στο νερό πριν το ανάψετε ξανά.

 

 

 

Το Κάλυμμα Από Γυαλί Σπάει

Πώς συμβαίνει: Τα περισσότερα επιδαπέδια φωτιστικά στο έδαφος δεν είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν κάποιους να περπατούν ή να κινούνται πάνω τους. Ωστόσο, τα ατυχήματα συμβαίνουν και ο γυάλινος φακός μπορεί τελικά να σπάσει ή να καταρρεύσει κάτω από πάρα πολύ βάρος, ειδικά αν τα φωτιστικά σας είναι εγκατεστημένα σε ένα πεζοδρόμιο ή σε κάποιο μονοπάτι.

 

Πώς να το διορθώσετε: Ένας εύκολος τρόπος για να εμποδίσετε την κυκλοφορία πάνω στα φωτιστικά σας είναι να τα εγκαταστήσετε σε ανυψωμένη θέση, όπως μια ελαφρά ανυψωμένη πλατφόρμα. Αν αυτό δεν είναι μια επιλογή, να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε κάποιο είδος φράγματος στο σχεδιασμό.

 

 

 

Υπερθέρμανση

 

Πώς συμβαίνει: Τα φωτιστικά είναι καλά σχεδιασμένα για να αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά αν βρίσκεστε σε μια περιοχή που είναι υπερβολικά ζεστή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να είναι πιο πολύ υψηλή η θερμοκρασία από ότι τα φωτιστικά σας μπορούν να χειριστούν. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καλωδίωση του εξαρτήματος ή του λαμπτήρα και να έχει ως αποτέλεσμα δραματικά μειωμένη διάρκεια ζωής.

 

Πώς να το διορθώσετε: Δυστυχώς, δεν υπάρχει πραγματική λύση για την υπερθέρμανση, αλλά είναι κάτι που μπορεί να προληφθεί πριν συμβεί. Όταν αγοράζετε ένα φωτιστικό για χρήση στο έδαφος, ελέγξτε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε ένα εξάρτημα και έναν λαμπτήρα που είναι εγκεκριμένος για τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος όπου θα εγκατασταθεί. Βεβαιωθείτε ότι ο λαμπτήρας που επιλέγετε είναι κατάλληλος για χρήση σε κλειστό φωτιστικό. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε την τοποθέτηση φωτιστικών σε σημεία όπου θα εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως χωρίς σκιά για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

 

 

 

Μπόνους: Ανθρώπινο Σφάλμα

 

Πώς συμβαίνει: Από τους λάτρεις του DIY έως τους επαγγελματίες, οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Η χρήση εσφαλμένων ή κατεστραμμένων εξαρτημάτων όπως λαμπτήρες λανθασμένης ισχύος και σχήματος ή ραγισμένο κάλυμμα φακού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εγκατάστασή σας. Ακόμη και η τοποθέτηση των εξαρτημάτων ενώ το έδαφος είναι ακόμα υγρό από την καταιγίδα προηγούμενης ημέρας μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

 

Πώς να το διορθώσετε: Πάρτε το χρόνο σας όταν γίνεται η εγκατάσταση αυτών των εξαρτημάτων επειδή αν κάποιο μέρος της εγκατάστασης είναι λανθασμένο ή ελαττωματικό, τελικά θα προκαλέσει γενική βλάβη ή βλάβη του εξαρτήματος. Όταν επιλέγετε το φωτιστικό σας, προσέξτε την ποιότητα πιο πολύ από την τιμή και δώστε προσοχή στις προδιαγραφές για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε αυτό που χρειάζεστε.