Ο LED φωτισμός κάνει τον χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Bundesliga, πιο «υγιή»

 

 

 

 

Ένα τροχήλατο σύστημα γεμάτο από LED φώτα χρησιμοποιείται για την βελτίωση της κατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο του γερμανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της Κολωνίας (FC Köln).

 

Η FC Köln, η οποία έχει μια επιτυχημένη πορεία στη γερμανική Bundesliga, χρησιμοποιεί μια κινητή δομή από LED φωτιστικά σώματα που κινείται περιμετρικά των προπονητικών και αγωνιστικών γηπέδων της ομάδας, ακτινοβολώντας LED φωτισμό επάνω στο γρασίδι.

 

Το σωματείο ελπίζει πως τα LEDs θα επιταχύνουν την ανάκαμψη του χλοοτάπητα μετά από τις φθορές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

 

Οι περιοχές μπροστά από τα τέρματα υφίστανται περισσότερη φθορά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εξαιτίας των πολλών φάσεων σε σχέση με το υπόλοιπο γήπεδο και ως εκ τούτου χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία και φροντίδα από τον φωτισμό LED.02201623

 

Έχει διαπιστωθεί απ’τους ανθρώπους του συλλόγου ότι το σύστημα αυτό γεμίζει τα κενά που έχουν υποστεί βλάβη από το παιχνίδι, πολύ πιο γρήγορα από ότι το παλαιότερο σύστημα. Εν τω μεταξύ, οι πηγές των LED παρέχουν ταυτόχρονα και εξοικονόμηση ενέργειας.

Το σύστημα χρησιμοποιεί κυρίως κόκκινα LED και έναν μικρό αριθμό από μπλε LED για να καλύψει τις κορυφές των φυτών που, όπως έχει αποδειχθεί, απορροφούν την χλωροφύλλη. Επιπλέον, το σύστημα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης για την επίτευξη ιδανικών συνθηκών ανάπτυξης του χόρτου, όπως αναφέρεται στο περιοδικό LEDs Magazine.

 

Η FC Köln διαπίστωσε ότι το σύστημα LED παρέχει έξι φορές περισσότερο φως στην επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα HID. Το ότι το νέο αυτό σύστημα μετακινείται επιτρέπει στο προσωπικό του γηπέδου να το μεταφέρει στα σημεία που απαιτούν επιπλέον φροντίδα.

 

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από πολυάριθμες δοκιμές που έγιναν σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να αποδεικνύουν ότι τα φυτά και οι καλλιέργιες που κάνουν χρήση πηγών φωτός LED με φάσματα ειδικά ρυθμισμένα για τα συγκεκριμένα φυτά ή τις καλλιέργειες, όχι μόνο αυξάνονται ταχύτερα αλλά θα είναι γενικά πιο υγιή και θα παρέχουν μεγαλύτερη απόδοση παραγωγής, κάτι που έχει καίρια σημασία για το μέλλον της βιομηχανίας φωτισμού LED.

 

Μια επανάσταση συμβαίνει στην κηπουρική. Πρόκειται για μια πολύ δυναμική αλλαγή που θα αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούμε φυτά – και όλα οφείλονται στον φωτισμό.